Omgeving


Zon, Zee & Strand

De prachtige en relatief rustige stranden van de oostelijke Costa del Sol, zoals die van Torre del Mar en Caleta de Velez zijn binnen 25 minuten bereikbaar. De stranden bieden volop mogelijkheden om van de zon, zee en strand te genieten. Bovendien zijn er voldoende restaurantjes en winkeltjes in de buurt om tussendoor de benen te strekken en ook de inwendige mens met al het goede van Spanje kennis te laten maken.

Het brede strand met boulevard is kenmerkend voor Torre del Mar. Hier vind je niet alleen de gezellige beachclubs, maar ook de chiringuitos waar in de met zand gevulde kleine vissersbootjes de “Espetos de sardinas” gegrild worden. Aan een bamboespies gestoken sardientjes worden rechtop in het zand gestoken en voor het open vuur van olijfhout gegrild.
Een stukje verder rijden (maximaal 40 minuten) ligt het zandstrand van het alom bekende Nerja met haar beroemde grotten en diverse watersport- en duikmogelijkheden. Het centrum en de boulevards van Nerja bieden ook volop mogelijkheden tot winkelen en lekker eten.
Het aangrenzende Maro staat bekend om de idyllische baaitjes, waar je lekker kan snorkelen, maar waar je soms wel net iets beter je best moet doen om er te komen.

Torrox

Torrox is een Spaanse gemeente, gelegen in de provincie Málaga. Het is gelegen aan de oostelijke Costa de Sol, aan de oevers van de Middellandse Zee en aan de voet van de Sierra de Almijara op ongeveer 42 kilometer van de hoofdstad Malaga. Het is één van de gemeenten die deel uitmaken van de regio van het Axarguía.
Torrox heeft een bevolking van 18.937 inwoners (volgens de volkstelling van 2021). Oppervlakte van het gebied is 51 vierkante kilometer.

Torrox het beste klimaat van europa!

Restaurants in Torrox:
Meson la Terrasa Torrox Pueblo : +34 621213072
Il Casoni (Italiaans) Torrox Pueblo : +34-951551969
La Farola Torrox-Costa :
Colibri Rojo Torrox Costa: +34-644066072

Frigiliana

Geroemd als een van de mooiste dorpen van Spanje ligt het wit gekalkte dorpje Frigiliana genesteld in de bergen in Andalusië. Hoewel het dorp vlakbij de bruisende stranden van de Costa del Sol ligt, is het daar ook ver genoeg van verwijderd om een heel eigen sfeer te hebben. Nauwe straatjes kronkelen tegen de berghelling op. Bloempotten met planten en blauwe deuren en kozijnen vrolijken de verder stralend witgekalkte gevels op. Het is een idyllisch gezicht wat Frigiliana vaak de titel van mooiste dorp van Spanje heeft opgeleverd.

Restaurant in Frigiliana:
The Garden Restaurant Frigiliana: + 34-952533185


Nerja

Nerja is een badplaats gelegen ten oosten van de stad Málaga in de regio Andalusië. De plaats heeft een aantal zeer bijzondere bezienswaardigheden die je zeker niet mag overslaan als je er bent. De bekendste hebben we even voor je op een rijtje gezet.
El Balcón de Europa (Balkon van Europa)
Dicht bij de Iglesia El Salvador vind je het Balcón de Europa. Dit is een soort promenade die gebouwd is tegen de rotsen aan en die zich uitstrekt richting de zee.
Las Cuevas de Nerja (Grotten van Nerja)
In 1959 werd in Nerja een heel bijzondere ontdekking gedaan die van zeer groot historisch belang bleek maar die ook de toeristische industrie in de stad een enorme boost bezorgde.

Granada

Granada is een stad en Spaanse Gemeente, hoofdstad van de gelijknamige provincie in de autonome gemeenschap Andalusië. Het is gelegen in het centrale deel van de regio Vega in Granada, op een hoogte van 680 m boven zeeniveau, gevormd door de rivier de Genil en door de uitlopers van het hoogste massief van het Iberisch schiereiland, Sierra Nevada, die het klimaat conditioneert.

Zo heeft Granada een van de bekendste attracties van heel Spanje, het indrukwekkende Moorse Alhambra paleis. Maar ook in de grottenwijk Sacromonte en in de El Albaicin wijk in het oude centrum kunt u heerlijk uren ronddwalen in deze Spaanse studentenstad.

Belangrijk advies: Het Alhambra heeft beperkte toegang en is helaas vaak al weken vooraf uitverkocht, dus bestel uw tickets altijd tijdig online.

Sierra Nevada

De Sierra Nevada is het hooggebergte dat vlak bij de stad Granada ligt. Sierra Nevada betekent in het Spaans ‘besneeuwde bergketen’ en u kunt vanuit Granada de besneeuwde bergtoppen in de verre omgeving zien liggen. Na de Alpen is dit de hoogste bergketen van Europa, met in totaal 16 bergtoppen van boven de 3000 meter hoogte. Deze bergen zijn meer dan 6 miljoen jaar geleden ontstaan door tektonische bewegingen en de hoogste berg is de Mulhacén (3482 m). Door de zuidelijke ligging en vele zonuren is de Sierra Nevada een ideaal gebied om een zonnige vakantie in te bergen van Spanje te beleven

Malaga

Málaga is een stad en gemeente in Spanje, hoofdstad van de gelijknamige provincie, gelegen in de autonome gemeenschap Andalusië. Met een bevolking van 579.076 inwoners op 1 januari 2022. Het is de tweede meest bevolkte stad in Andalusië en de zesde in Spanje, evenals de grootste onder degenen die geen regionale hoofdsteden zijn.

Picasso Museum Málaga
Málaga is de geboortestad van de wereldberoemde kunstenaar Pablo Picasso. De stad heeft zelfs een eigen museum met originele stukken van de meester. Het oude gebouw is op zich al de moeite waard om te bezoeken. De collectie bestaat uit bijzondere objecten van de meester.

De haven van Málaga met boulevard Muelle Uno
Een moderne tegenhanger van het oude centrum is de haven. Met name Muelle Uno (pier 1) is een gezellige boulevard om te winkelen of om iets te eten en drinken
Markthal Malaga – Mercado de Atarazanas
De overdekte markt is één van de bekendste bezienswaardigheden van Málaga. Hier zie én proef je de smaak van Málaga. Een schone versmarkt met groente, fruit, vlees, kaas, noten en vis.