Activiteiten

Wandelen

Puerta Verde is onder andere een van de vele wandelroutes rondom Torrox en omgeving.

Sendero El Saltillo is een nieuw wandelpad in de provincie Málaga met o.a. een spectaculaire hangbrug van ruim 50 meter lang. Informatie: www.wandeleninandalusie.nl

Rio Chillar vlakbij Nerja. Deze route langs en door de rivier of río Chillar.
Rio Verde in Otivar in de provincie Granada is een absolute aanrader. Voor echte waaghalzen kunnen hier aan canyoning doen.De wandeling is deels door het water, klauteren op rotsen, klimmen op brokkelige paadjes steil omhoog en steil omlaag.

Steden

Malaga: Malaga is een moderne stad met een prachtige haven waar u heerlijk kunt lunchen of dineren. Bezoek ook het Picasso museum of het fort waar u over de stad kunt uitkijken. Een fietstocht onder begeleiding is ook mogelijk.

Granada: Granada is zeker een bezoek waard. Zo is het onlangs uit geroepen tot de mooiste stad van Spanje. Het prachtige Alhambra mag zeker niet ontbreken. ( ruim van te voren uw tickets reserveren)

Dorpen in de omtrek

Torrox: is bekend om zijn milde klimaat en staat ook wel bekend als de plaats “van de eeuwige lente”. Het klimaat is subtropisch-mediterraan. Hierdoor heeft Torrox de titel: “mejor clima de Europe”. Op het gezellige dorpsplein vindt u wat bars, restaurants en winkels.

Frigiliana: is één van de mooiste dorpen van La Axarquia. Barribarto, de oude binnenstad, nodigt u uit om door de straten te slenteren met wit gekalkte muren versierd met bloempotten, terwijl u trappen, doorgangen en verborgen patio’s ontdekt. Frigiliana heeft nog overblijfsels van een kasteel uit de 9e eeuw.

Nerja: met een vissers- en landbouwtraditie heeft Nerja niet alleen het nostalgische Blue Summer Park en de Barco de Chanquete, maar ook andere gebieden die uitkijken over zee, zoals het beroemde “Balcon de Europa”, dat uitzicht biedt op strandstranden en de kliffen, die in de Middellandse Zee vallen. Andere bezienswaardigheid zijn de grotten van Nerja.

Cómpeta: dit charmante witte dorp staat al jaren bekend als de parel van de streek Axarquia. Cómpeta ligt op ruim 700 meter hoogte waardoor het uitzicht spectaculair is. Knusse straatjes met prachtige uitzichten naar de Middellandse Zee.

Markten

Torrox:
In Torrox is het iedere maandag marktdag. Met verschillende soorten markten, verdeeld over de gemeente: Tijden 09.00 – 14.00 uur.
Markt aan de Avenida Esperanto, in El Morche.
Torrox-Pueble, Calle Almedina
Torrox-Costa, de Cooperativa Sra. de la Nieve een grote markt.
Iedere woensdag is er een markt in Torrox Park, El Pino. Deze duurt van 10.00 uur ’s ochtends tot 14.00 uur ’s middags.

Nerja:
Er dinsdagochtend (van 08.00 uur tot circa 14.00 uur) een grote warenmarkt in Nerja-West bij de Avda. Constitución.

Frigiliana:
Wekelijkse donderdag-warenmarkt op het centrale plein in het hart van het fraaie witte bergdorp, naast de rotonde in het centrum. Van 09.00 uur tot circa 14.00 uur.

Torre del Mar:
Iedere donderdag is er een warenmarkt in de kustplaats Torre del Mar. De markt kent zo’n 190 marktkramen en duurt van circa 09.00 tot 14.00 uur. Iedere tweede zaterdag van de maand is er in Torre del Mar een uitgebreide vlooienmarkt.

Winkelen

Nerja: In de gezellige straten van Nerja zijn er volop winkels aanwezig en leuke restaurants.

Malaga: In het enorme Plaza Mayor komen vele soorten winkels, restaurants én een recreatiegebieden samen in een ware “winkelstad“. Alles wat je nodig hebt, vind je in Plaza Mayor. Ook in de stad Malaga zijn er natuurlijk genoeg winkels en restaurants.

Torre del Mar: Het enorme winkelcentrum El Ingenio, Er zijn twee verdiepingen met totaal 114 winkels, een bioscoop met 12 zalen, diverse restaurants en een supermarkt (Eroski).

Golfen

Baviera Golf – Caleta de Velez
Baviera Golf is een gelijkmatige baan die wordt gekenmerkt door zijn brede greens. Informatie: www.bavieragolf.com

Anoreta Golf in Rincón de la Victoria
De eerste golfbaan gebouwd in de Axarquia – Costa del Sol, een baan voor alle niveaus. Informatie: www.anoretaresort.com

Buggytours Nerja

Geniet van een avontuurlijke rit het prachtige Axarquia en zijn bergen.
Het enige wat u nodig heeft is een uw rijbewijs. Informatie: www.buggytours.net

Edrive Andaluz

Wilt u graag genieten van de natuur en de mooie witte Andalusische dorpjes, dan kunt u dit doen op de Milieuvriendelijke en stille E-Scooter of E-Bike te huren in Torrox Costa. Informatie: www.edriveandaluz.com of bel: 0034-605992916.

Enjoy Boat

Huur een boot in Calte de Vélez, en ontdek de baaien van Maro en het hele natuurpark van Maro-Cerro Gordo, het kristalheldere water van Nerja of La Herradura. Informatie:www.enjoyboat.net

Snorkelen / Duiken

De duiken die wij aanbieden zijn gemakkelijk te bereiken vanaf de kust, met ondiepe riffen en duiken en snorkelplekken in de buurt. We hebben ook toegang tot diepere duikplekken per boot. Informatie: www.blackfrogdivers.com

Catamaran zeilen

Ga mee op een speciale twee uur durende kustcruise en geniet van het prachtige landschap van de witgekalkte dorpen en de bergen van Malaga. Informatie: www.andalusianexcursions.com

Fly Costa del Sol Malaga

Geniet van een spectaculair uitzicht op het Nerja-gebied vanuit de lucht en geniet van de zonsondergangen vanaf een bevoorrechte plek. Een unieke locatie om paramotorvluchten aan te bieden en het vanuit de lucht te bekijken. Informatie: www.flycostadelsolmalaga.com

Paardrijden

Maak een tocht, met getrainde paarden die je door het verbazingwekkende landschap van Almayate hier in het zuiden van Spanje rijdt. Informatie: http://www.blackfrogdivers.com

Wijnproeverijen

Bodegas Bentomiz is een boetiekwijnmakerij in de heuvels van Malaga, in het zicht van de Middellandse Zee. Gevestigd in Sayalonga, op ongeveer 30 minuten van onze B&B Los-Barquitos.
Informatie: www.bodegasbentomiz.com

Musea

Archeologisch Museum Frigiliana:
Voor de locatie van het museum is gekozen voor het gebouw “El Apero”.
Informatie: www.museodefrigiliana.org

Nerja Cave Museum:
Museum van Nerja: om meer te weten te komen over Nerja, zijn erfgoed, de geheimen van de grot van Nerja en de schatten die in de holte zijn gevonden.
Informatie: www.cuevadenerja.es

Museo Murisco Sayalonga:
Het stadsbestuur van Sayalonga zet sterk in op de culturele verspreiding van al zijn historisch erfgoed. Informatie: www.sayalonga.es

Sierra Nevada

In de wintermaanden kunt u gaan skiën op de Sierra Nevada en in de zomermaanden kunt u heerlijk wandelen. Op slechts 1,5 uur van onze accommodatie Los- Barquitos

Auto huren

Bahia Sexi in Torrox Costa. Nederlands sprekende dame kunt u voorzien van alle informatie omtrent het huren van een auto of vervoer van en naar de luchthaven. Informatie: www.rentacar@bahiasexi.com